Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

POSJETA PREDSTAVNIKA AMBASADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA CEPS-U I UČEŠĆE STUDENATA I NASTAVNIKA NA M2M RADIONICI

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 9.2.2024. u 11:56h

Visoku školu „CEPS – Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku su dana 29.01.2024. godine posjetili predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih država. Cilj posjete je bio saradnja CEPS-a sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u oblasti visokog obrazovanja, zajedničkog održavanja stručnih radionica, ljetnih škola, seminara, gostujućih predavanja,  apliciranja na projekte i sl. Predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država bili su: William Irwin Bill, CMEP Team USA i Mahir Hamzić, Office od Defense Cooperation, US Embassy Sarajevo. Sastanku ispred CEPS-a su prisustvovali: Doc. dr. Mirzo Selimić - direktor, dr.sc. Nermin Palić – voditelj studijskog programa „Promet“, Pred. VŠ Samir Ščetić – voditelj studijskog programa „Informacijske tehnologije“, Pred. VŠ Dario Marušić, Pred. VŠ Semir Oglečevac – voditelj studijskog programa „Zaštita na radu i zaštita od požara“ i Pred. VŠ  Stjepan Stanić.

Pored navedenog, Oružane snage BiH u saradnji sa Uredom za odbrambenu saradnju Ambasade SAD-a u BiH, uz angažovanje stručnog Tma iz SAD-a, od 30.01 do 01.02.2024. godine na lokaciji Doma OS BiH organizovale su trodnevnu radionicu „Emergency Management and Resilience Whole of Government All Hazards Crisis Management Planning Workshop“.

Na radionici su pored predstavnika Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, ministarstva odbrane i oružanih snaga BiH, predstavnika civilne zaštite i sl. učestvovali nastavnici i studenti Visoke škole "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak.

Učesnicima je pružena prilika da prisustvuju predavanjima stručnjaka iz SAD-a i aktivno se uključe u praktične zadatke u stvarnim situacijama. Zahvaljujući izuzetno profesionalnom angažovanju članova CMEP Tima i učesnika koji su pokazali visok stepen motivisanosti, u potpunosti su postignuti planirani ciljevi organizatora.

Nakon završene radionice svim učesnicima su uručeni certifikati za doprinos unapređenju nacionalnih pripravnih kapaciteta za slučajeve vanrednih situacija u Bosni i Hercegovini.

AGENDA (PDF)

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.