Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

POZIV ZA PRIJAVE NA 5. MEĐUNARODNU STUDENTSKU KONFERENCIJU

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 1.2.2024. u 20:05h

Kao i proteklih godina, tako i ove, Visoka škola „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak će u mjesecu maju/svibnju 2024. godine organizovati 5. Međunarodnu studentsku konferenciju pod nazivom „Zelena održiva budućnost“. Pored CEPS-a, organizator ove konferencije je  Veleučilište u Bjelovaru (Republika Hrvatska). Visoka škola „Logos centar“ Mostar i Poslovno veleučilište Zagreb su partneri ovogodišnje konferencije.

Studentske konferencije se održavaju od 2019. godine (2019., 2021., 2022., 2023.), gdje studenti zajedno sa svojim mentorima/profesorima, uz prezentirane radove, imaju priliku da aktivno sudjeluju u razmjeni mišljenja, sticanju novih znanja i kompetencija.

Pozivamo sve zainteresovane studente (prvog, drugog i trećeg ciklusa studija) da učestvuju u ovoj konferenciji, pokažu svoje istraživačke vještine, te sa kolegama s drugih institucija iznesu svoja zapažanja, ideje, mišljenja i rezultate spoznaje.

Ove godine studentska konferencija će se održati u Bjelovaru dana 17.5.2024. godine. Učešće na studentskoj konferenciji je besplatno. Konferencija će biti u hibridnom formatu, uživo i online (putem MS Teams-a). Svi prezentirani radovi u punom opsegu će biti objavljeni u Zborniku radova. Službeni jezici konferencije su bosanski/hrvatski/srpski/engleski. Struktura radova može biti istraživački/stručni/pregledni, a o tom odlučuje stručno-naučni odbor.

Finalne verzije radova je potrebno poslati najkasnije do 21.4.2024. godine na e-mail: konferencije.ceps@gmail.com.  Prilikom prijave, potrebno je navesti sljedeće informacije: ime i prezime studenta (i mentora ukoliko je takav slučaj), naziv visokoškolske institucije, naslov rada, te da li će prezentirati uživo ili online putem. Uputstvo za autore je jednako onom za časopis Društvena i tehnička istraživanja, a koje možete pogledati na https://www.ceps.edu.ba/DIT.

Oblasti istraživanja:

  1. 1.       STRATEGIJE KRUŽNE EKONOMIJE ZA PREDUZEĆA
  2. 2.       ZELENE TEHNOLOGIJE U SAOBRAĆAJU
  3. 3.       KLIMATSKE PROMJENE I NJIHOV UTICAJ NA ZDRAVLJE
  4. 4.       4.    DIGITALNA I IT RJEŠENJA ZA ZELENU ODRŽIVU BUDUĆNOST
  5. 5.       PAMETNE MREŽE ZA EFIKASNU DISTRIBUCIJU ENERGIJE
  6. 6.       SOCIJALNA I EKOLOŠKA PRAVDA U KRIVIČNOM PRAVOSUĐU
  7. 7.       ODRŽIVE SIGURNOSNE PRAKSE NA RADNOM MJESTU I ZAŠTITA NA RADU
  8. 8.       ISKUSTVENO UČENJE I PODUČAVANJE ZA ODRŽIVOST
  9. 9.       JEDNAKOST U SVIM SEGMENTIMA DRUŠTVA
  10. 10.   INOVATIVNI PRISTUPI POUČAVANJA U VISOKOM OBRAZOVANJU

 

Planirani termin održavanja međunarodne studentske konferencije je 17.5.2024. godine. Konačan program će biti pravovremeno objavljen na oficialnoj web stranici partnerskih viokoškolskih ustanova.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.