Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

UČEŠĆE OSOBLJA ZA MEĐUNARODNU SURADNJU VISOKE ŠKOLE CEPS KISELJAK NA ERASMUS+ INFO DANIMA U SARAJEVU I VUKOVARU

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 20.10.2024. u 10:20h

Prof. VŠ Nermin Palić i Pred. VŠ Stjepan Stanić su tokom ove sedmice učestvovali na ERASMUS+ INFO danima u Sarajevu i Vukovaru.

Prof. VŠ Nermin Palić, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju i razvoj karijere, prisustvovao je Erasmus+ info danu u Bosni i Hercegovini 2024. godine, koji je održan 16. i 17. oktobra u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Sastanku su prisustvovale brojne visokoškolske ustanove, kao i predstavnici srednjih škola i nevladinih organizacija. Akcenat je bio na novitetima i mogućnostima u okviru ERASMUS+ programa kao što su ERASMUS+ akcije u oblasti visokog obrazovanja i stručnog obrazovanja i obuke. Bila je to idealna prilika za razmjenu mišljenja i iskustava tokom protekle godine. Organizator ovog događaja bio je Nacionalni Erasmus+ ured u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Delegacijom Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

S druge strane, Pred. VŠ Stjepan Stanić je sudjelovao na obilježavanju Erasmus dana predstavljajući Visoku školu "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, koje je organizirala partnerska institucija Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru. Na online događaju predstavnici različitih visokoškolskih ustanova (Georgian Institute of Public Affairs-GIPA, Univerzitet FINRA Tuzla, University of Medicine u Tirani, Western Balkans University) sa studentima su imali priliku razmijeniti iskustva i prakse međunarodne suradnje sa svojih visokoškolskih ustanova. Na sastanku je sudjelovao i predstavio svoje iskustvo student Martin Guerreiro iz Španije, koji trenutno obavlja studentsku praksu u uredu za međunarodnu suradnju na Visokoj školi „CEPS – Centar za poslovne studije“.

Tijekom sastanka najviše je se razgovaralo o potencijalno suradnji na području ekonomije i zdravstva (fizioterapija i sestrinstvo). Sudjelovanje na ovakvoj vrsti događaja, dijeljenje iskustava, edukacija osoblja i studenata od iznimne je važnosti za unapređenje i razvoj ureda za međunarodnu suradnje Visoke škole "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak. Cilj ovakvih događaja je promovirati, inspirirati, educirati osoblje i studente o svim mogućnostima koje Erasmus+ program nudi.

Nadamo se da će se studenti Visoke škole"CEPS-Centar za poslovne studije" odlučiti biti dio jednog ovakvog iskustva i naredni semestar provesti kao student na razmjeni na jednoj od partnerski visokoškolskih ustanova. Također, osoblju Visoke škole "CEPS-Centar za poslovne studije čast i zadovoljstvo bi bilo ugostiti studente kroz studentsku razmjenu ili studentsku praksu s drugih partnerskih visokoškolskih institucija kroz Erasmus+ program.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.