Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

OSOBLJE I STUDENTI CEPS-a NA WEBINARU O ODRŽIVIM ZELENIM STANDARDIMA U VISOKOM OBRAZOVANJU

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 10.10.2024. u 21:08h

Nastavno osoblje i studenti Visoke škole “CEPS - Centar za poslovne studije” Kiseljak, zajedno sa studentima na razmjeni u okviru Erasmus+ programa, imali su priliku sudjelovati na webinaru Integracija održivosti i standarda za zelenu tranziciju, koji je održan u srijedu, 9. oktobra 2024. godine, u 11:00 putem aplikacije Zoom. Organizatori ovog seminara bili su Regional Challenge Fund, uz podršku Western Balkans 6 Chamber Investment Forum, Švicarske agencije za razvoj i saradnju i GIZ-a.

Cilj ovog događaja bio je pružiti uvid u to kako ustanove mogu primjenjivati standarde održivosti Evropske unije, kao i predstaviti značajnu ulogu koju visokoškolsko obrazovanje i osposobljavanje imaju u zelenoj tranziciji. Sudionici online događaja imali su priliku naučiti o djelotvornim strategijama i uspješnim pričama iz regiona Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana.
RCF (Regional Challenge Fund) ostao je posvećen podršci izradi „zelenijih“ obrazovnih programa i unapređenju inovativnih metodologija podučavanja, čime se doprinosi održivom ekonomskom rastu u regionu WB6. Glavni cilj webinara bio je istražiti najbolje prakse održivosti. Na webinaru je učestvovalo 160 sudionika, a stručnjaci iz različitih oblasti prezentirali su svoja iskustva.

Teme webinara uključivale su:

• Šta je zapravo zelena održivost?
• Regulatorne promjene koje je potrebno uvesti.
• Prednosti i nedostaci koji mogu nastati.
• Kako možemo educirati sadašnje i buduće generacije o razvoju održivosti?

Na ovaj način, Visoka škola CEPS Kiseljak dodatno podržava održivu tranziciju, podstiče održive zelene prakse i nudi mogućnosti za razvoj i unapređenje svog osoblja i studenata u ovoj oblasti, čime se približava ostvarenju cilja da postane održiva zeleni visokoškolska ustanova.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.