Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

STUDENTI IZ ŠPANIJE NA ERASMUS+ RAZMJENI NA VISOKOJ ŠKOLI CEPS KISELJAK

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 27.9.2024. u 10:06h

Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" u Kiseljaku s ponosom je ugostila studente u okviru Erasmus+ programa, koji omogućava mobilnost i akademsku razmjenu među visokoškolskim institucijama u Europi. Studenti Noel, Sebastian i Aroa iz CIPFP Luis Suñer Sanchis iz Alzire (Valencija) došli su u svrhu studiranja, dok su Martin i David iz IES Ribeira do Louro iz Porriña (Vigo) su stigli kako bi obavili studentsku praksu i stekli radno iskustvo.

Noel, Sebastian i Aroa će tokom zimskog semestra slušati predavanja iz šest različitih predmeta na engleskom jeziku, koja će održavati nastavnici Visoke škole CEPS. Tim od šest profesora, uključujući prof. VŠ Nermina Palića, prof. VŠ Kenana Dželilovića, pred. VŠ Valentinu Vidović, prof. VŠ Bakira Čičaka, pred. VŠ Anu Barbić i pred. VŠ Nenada Blaženovića, pružit će studentima priliku da prošire svoje znanje, steknu nova iskustva i unaprijede svoje vještine u dinamičnom okruženju. Ovaj međunarodni akademski angažman omogućit će i nastavnicima da steknu novo vrijedno iskustvo.

Martin će studentsku praksa obavljati u Uredu za međunarodnu saradnju i razvoj karijere Visoke škole CEPS, gdje će steći praktična iskustva u organizaciji međunarodnih događaja, kao i u komunikaciji i suradnji s međunarodnim partnerskim institucijama iz Evrope i šire. S druge strane, David će provesti tri mjeseca u Hotelu Bank u Kiseljaku, gdje će obavljati administrativne i računovodstvene poslove, čime će se upoznati s odgovarajućim poslovnim procesima.

Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak kontinuirano ulaže napore u stvaranje prilika za međunarodni razvoj, otvarajući nove horizonte za profesore i studente. Erasmus+ mobilnosti značajno obogaćuju iskustvo studenata i profesora kroz međunarodno obrazovanje, razvoj jezičkih i komunikacijskih vještina, kulturnu razmjenu, profesionalni razvoj te stvaranje globalne mreže saradnje i dobrih praksi.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.