Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

IMPLEMENTIRANA NOVA STUDENTSKA PRAKSA U KOMPANIJI ADRIATIC METALS BH IZ VAREŠA

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 3.8.2024. u 13:22h

Visoka škola „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak ima aktivnu i uspješnu saradnju sa kompanijom ADRIATIC METALS BH d.o.o. iz Vareša. Kao dokaz te saradnje, i ove godine je, kao i prošle, u julu/srpnju studentima studijskog programa Zaštita na radu i zaštita od požara omogućeno obavljanje studentske prakse.

 

Ovu priliku iskoristio je student treće godine Zaštite na radu, Derviš Nezić. Tokom prakse, organizovan je i odlazak na rudnik Rupice, gdje su mu prezentovana pravila ponašanja u i izvan rudnika. Takođe, učestvovao je u izradi procjene rizika, provođenju istraživanja u odeljenju za Safety Walk, obilascima mašina i drugim aktivnostima.

 

 Njegovo iskustvo prenosimo u nastavku:

 

Prije svega bih se zahvalio rukovodstvu Visoke škole „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak i kompanije Adriatic Metals BH što su omogućili obavljanje stručne prakse, kao i svim zaposlenima u Adriatic Metals BH na spremnosti da meni kao studentu objasne sve što me je zanimalo. Sve utiske je teško opisati u par rečenica. Najbitnije od svega je to što kao studenti smo imali mogućnost vidjeti realnu primjenu našeg znanja i usmjerenja za koje smo se odlučili. Realni sektor u kome se kriju izazovi, situacije koje se teško mogu predvidjeti i koje mogu imati ozbiljne pa nekad nažalost i fatalne posljedice nam dokazuju značaj zaštite na radu i opreznosti koju moramo imati jer naše porodice zaslužuju da se mi zdravi i živi vratimo njima. Preporučujem svim studentima Zaštite na radu da se prijave i naredne godine, te steknu vještine potrebne za rad u struci.

 

Derviš je prilikom ove jednomjesečne prakse imao priliku učiti od prošlogodišnjeg učesnika prakse, svršenog studena CEPS-a, Eldana Čolakovića, koji je u međuvremenu postao stalni zaposlenik u kompaniji ADRIATIC METALS BH.

 

Ova praksa omogućava studentima da steknu dragocjeno iskustvo i praktične vještine koje su neophodne za njihovu buduću karijeru. Kroz ovakve prilike, studenti se bolje pripremaju za stvarne izazove u struci, čime se povećava njihova konkurentnost na tržištu rada. Ono što je bitno istaći, a po prošlogodišnjem primjeru, postoji velika mogućnost da studenti dobiju priliku da se trajno pridruže timu kompanije Adriatic Metals BH.

 

Visoka škola CEPS Kiseljak je mjesto gdje se stiču vrijedna znanja i iskustva kroz aktivne i uspješne saradnje sa renomiranim kompanijama. Stoga vas pozivamo da se upišete na studijski program Zaštita na radu i zaštita od požara i iskoristite mnoge prilike koje se nude tokom studiranja. Kroz naše programe, prakse i saradnje sa industrijom, bit ćete bolje pripremljeni za sve izazove koji vas očekuju u budućoj karijeri.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.