Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BICIKLA NA VISOKOJ ŠKOLI CEPS KISELJAK

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 3.6.2023. u 13:56h

Povodom Svjetskog dana bicikla voditelj studijskog programa Saobraćaj dr.sc. Nermin Palić organizovao je takmičenje u vožnji biciklom pod nazivom „Bicikolm oko CEPS-a“. Tom prilikom se odazvao veliki broj zainteresovanih, među kojima su studenti i nastavno osoblje Visoke škole „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak, kao i učenici srednjih škola u Kiseljaku. Za najuspješnije takmičare Visoka škola CEPS Kiseljak je obezbijedila prikladne nagrade i certifikate.

Nakon toga održana su i predavanja na temu važnosti aktivne mobilnosti (biciklizam i pješačenje) u gradu. Vožnja biciklom je jednostavan, pouzdan, dostupan, čist i održiv način prevoza, prikladan za svaku životnu dob, učinkovit za rješavanje saobraćajnih problema, a pri tome je i kao aktivan način prevoza pravi i učinkoviti odgovor štetnim zdravstvenim učincima našeg sjedilačkog načina života.

Također, provedeno je i kratko istraživanje putem anketnog upitnika, gdje su ispitanici, tačnije njih 68% odgovorilo da biciklo koriste samo za svrhu rekreacije.

Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su svojim doprinosom pomogli  jačanju svijesti o važnosti bicikla u mnogim urbanim izazovima, kao što su smanjenje saobraćajnih gužvi, štetnih emisija, buke, te tom prilikom učinili i nešto dobro za svoje zdravlje

Visoka škola CEPS Kiseljak raznim aktivnostima utiče na promjenu svijesti svojih studenata i osoblja o održivoj mobilnosti i zaštiti okoliša.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.