Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ERASMUS+ ISKUSTVO STUDENATA IZ ŠPANIJE NA CEPS-u

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 27.1.2023. u 21:09h

U zimskom semestru, četiri studenta sa partnerske institucije„CIPFP Valle de Elda“ iz Španije, su boravila na studentskoj razmjeni na Visokoj školi „CEPS-Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku. Studenti su pohađali nastavu iz 6 predmeta koje su odabrali prema ECTS Katalogu CEPS-a. U nastavku prenosimo njihova isustva u Bosni i Hercegovini.

„Tokom našeg boravka u Bosni i Hercegovini u zimskom semestru, osim studiranja na CEPS-u, imali smo priliku iskusiti bosansku kulturu, i razumjeti njihov nevjerojatan i blag pogled na život i međunarodnu zajednicu. Iako je to za nas bila strana država, osjećali smo se kao kod kuće zbog velike kohezije koju smo imali sa nastavnicima Visoke škole CEPS. Upoznali smo ljude iz raznih zemalja, posjećivali lokalne zabave i izlete, te istraživali prekrasnu prirodu ove zemlje. Uspjeli smo steći kuharske vještine, posebno najtradicionalnijih bosanskih jela. Nadalje, u nekoliko situacija smo osjetili povezanost s drugim studentima koji su bili na razmjeni  na drugim fakultetima, a za većinu je ovo bilo prvo Erasmus+ putovanje. Također, smatramo da je stvarno ugodno i lako učiti koncepte koje su odabrali naši učitelji u području međunarodnog poslovanja i trgovine.

Mogli smo organizovati svoj raspored aktivnosti i tako otići na nekoliko izleta, koji su prikazani na sljedećim fotografijama. Prva fotografija je poznati most jednog od najturističkijih gradova Mostara u Bosni i Hercegovini. Osim Mostara, imali smo priliku posjetiti i tunel Ravne kod Grada Visokog. Na ovom mjestu smo s našim kolegom s nastave Benjaminom posjetili i piramide i nekoliko džamija. Tokom jednog vikenda smo isplanirali i putovanje u Srbiju i posjetili Beograd. Pejzaž iza nas na fotografiji je iz blizine rijeke Dunav.

Naša posljednja preporuka našim kolegama studentima je da svakako iskoristite ovu priliku i odete studirati u inozemstvo jer je za nas to bilo nevjerojatno iskustvo, gdje se  možete razvijati da postanete zrelija osoba i isprobate različite stvari koje možda nećete raditi kod kuće. Za kraj čestitamo svim nositeljima ove aktivnosti jer smo sve vrijeme tokom našeg boravka u Bosni i Hercegovini osjećali sigurno i zaštićeno.“

Ovim putem želimo da se zahvalimo studentima iz Španije na ukazanom povjerenju i odabiru naše visokoškolske institucije, te im želimo sve najbolje u budućnosti.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.