Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

NA CEPS-U U KISELJAKU POČINJE MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA „ANALIZA I UPRAVLJANJE OPERATIVNIM RIZICIMA POSLOVANJA"

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 22.6.2022. u 15:48h

U prostorijama Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku danas je svečano otvorena međunarodna ljetna škola pod nazivom "Analiza i upravljanje operativnim rizicima poslovanja".

U povodu otvaranja ove ljetne škole govorili su direktor Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ dr. sc. Mirzo Selimić; dekan Fakulteta za pravne nauke, međunarodne odnose i diplomatiju iz Skoplja prof. dr. Atanas Kozarev; prodekan za nastavnu djelatnost Veleučilišta Velika Gorica doc. dr. Ivan Nađ; prodekan za međunarodnu saradnju Fakulteta za menadžment Univerziteta u Prešovu Eva Benková; direktorica DA poliklinike iz Kiseljaka dr. spec. Zuhalj Gavaz – Rama; direktor Visoke škole „Logos centar“ iz Mostara prof. vš Tarik Humačkić; rektor Panevropskog univerziteta „Apeiron“ iz Banja Luke i Načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.

"Pokušavamo kroz ovu ljetnu školu uvezati Zapadni Balkan, čuti iskustva naših susjeda. Program međunarodne ljetne škole analiza i upravljanje operativnim rizicima poslovanja izuzetna je prilika da polaznici steknu nova znanja i vještine, te razmjene iskustva. Cilj nam je da kroz predavanja, stručnu raspravu tokom predavanja i vježbe od strane profesora i stručnjaka obučimo polaznike da u budućnosti znaju primjeniti svoja stečena znanja u analizi i upravljanju operativnim rizicima na nivou funkcije u poslovnim organizacijama. Nadam se da ćemo sa ovom međunarodnom ljetnom školom unaprijediti znanja naših studenata i efikasnost naših profesionalaca, što će biti korisno za naše države“, kazao je direktor CEPS-a dr. sc. Mirzo Selimić.

Ovaj internacionalni projekat necikličnog oblika obrazovanja realizuje se u partnerstvu sa Općinom Kiseljak, Veleučilištem Velika Gorica (Republika Hrvatska), Fakultetom za menadžment Univerziteta u Prešovu (Slovačka), MIT Univerzitetom (Republika Sjeverna Makedonija) Visokom školom modernog biznisa (Republika Srbija), Visokom školom „Logos centar iz Mostara“, Panevropskim Univerzitetom „Apeiron“ iz Banja Luke, Asocijacijom za korporativnu bezbjednost (Republika Sjeverna Makedonija), Asocijacija za upravljanje rizicima (INZA Group-om) i Ministarstvom unutrašnjih poslova BPK Goražde. Sponzori projekta su UNIS institut za ekologiju, zaštitu na radu i zaštitu od požara d.o.o. Istočno Sarajevo, Transkop d.o.o Tuzla, Eding Telecom Društvo za proizvodnju i usluge d.o.o Sarajevo, Dental Aesthetics Centar Kiseljak, HiH d.o.o. Živinice, SM Transkop d.o.o Banovići, Transkop d.o.o Tuzla, Sarajevski kiseljak d.o.o i Bar floor d.o.o Kiseljak.

Na ljetnoj školi učestvuje više od 50. polaznika i 35. predavača. Program međunarodne ljetne škole traje 5. dana.

Detaljnije o ljetnoj školi možete pronaći na web stranici međunarodne ljetne škole https://ceps-summerschool.com/

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.