Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ODRŽANE STUDENTSKE KONFERENCIJE NA TEMU „DIGITALNA TRANSFORMACIJA“

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 31.5.2021. u 12:25h

Dana 22.05.2021. godine u kabinetu za informacijske tehnologije Visoke škole CEPS-Centar za poslovne studije u sklopu menifestacije Studentske konferencije „Želim znati više!“ održana je konferencija za studijski program Informacijski sistemi i tehnologije. Tema je bila „Digitalna transformacija“. Tokom konferencije, prezentovane su aktuelni radovi u polju informacionih tehnologija.

Cilj studentske konferencije je da ustanovimo kakvo je stanje digitalizacije u našem okruženju i u branšama sa kojim se svakodnevno susrećemo, koliki je potencijal rasta, te kroz trendove u IT-u se upoznamo o budućnosti i onome šta nas čeka.

U zaključku je istaknuto da digitalna transformacija donosi mnogo više mogućnosti i koristi nego problema, a neke od ključnih prednosti su povećana produktivnost i stvaranje više radnih mjesta, povećanje učinkovitosti, osnaživanje i dr. Kad se u obzir uzmu sve moguće činjenice, digitalna transformacija će ostvariti odlične rezultate i dati mnogo doprinosa u svim sferama života, a posebno izdvajamo digitalizacia europske industrije, digitalizacija javnog sektora, pomjena zakona o elektronskim komunikacijama, nova sredstva za širokopojasnu vezu, ukidanje roaminga, omogućavanje otvorenog interneta, kibersigurnost, slobodan protok podataka, zaštita ličnih podataka, dostupnost informacija iz javnog sektora, povećavanje robotike, upotreba umjetne inteligencije itd.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.