Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

RAZVOJ KARIJERE DIPLOMANATA CEPS-a: INTERVJU SA MUHAMEDOM KARIĆEM

False ✓ Promet False False False
Objavljeno 12.4.2021. u 15:41h

Rad u struci želja je svih diplomanata, a kako to izgleda za jednog inžinjera cestovnog prometa možete pročitati u današnjem intervjuu. Na ovaj način želimo isticati pozitivne primjere, prezentovati rad naše institucije i rad naših studenata, te dati savjete budućim diplomantima koji završavaju studije na CEPS-u.

CEPS: Možete li nam reći nešto o sebi?

Muhamed KARIĆ: Zovem se Muhamed Karić. Rođen sam u Sarajevu gdje sam završio osnovnu školu, zatim i Drugu gimnaziju. Poslije završetka srednje škole odlučio sam školovanje nastaviti na studijskom programu saobraćaj/promet na Visokoj školi „CEPS – Centar za poslovne studije“. Nakon diplomiranja sam položio ispit za licence predavača teoretske nastave i ispitivača teoretskog dijela ispita iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja u Sarajevu. Trenutno sam zaposlen u autoškoli „Audi Quattro“ kao predavač teoretske nastave i instruktor vožnje.

CEPS : Koliko dugo ste čekali na prvo zaposlenje nakon završetka studija? Da li radite u struci? Kako Vam se sve to čini?

Muhamed KARIĆ: Za vrijeme strudija sam postao tad već najmlađi instruktor vožnje u Kantonu Sarajevo sa 21. godinom koliko je i bio zakonski minimum za prijavu na konkurs. Poslije studija sam položio licence za predavača teoretske nastave i ispitivača teoretskog dijela ispita iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja i tako dobio napredovanje na poslu kao predavač teorijskog dijela.

CEPS: Šta nam možete reći o obrazovanju i zvanju koje ste stekli na na Visokoj školi? Da li je bilo odgovarajuće za Vaš posao kojim se sada bavite? Šta biste morali dodatno učiti?

Muhamed KARIĆ: Školovanje na CEPS-u mi je dosta pomoglo u mojoj poslovnoj karijeri, prvenstveo zbog toga što smo imali dosta praktični predavanja i bavili se isključivo onim što će nam trebati u praksi.

CEPS: Zašto ste se odlučili za studijski program Saobraćaj/Promet i kako je ukratko izgledao vaš put obrazovanja?

Muhamed KARIĆ: Za studijski program Saobraćaj/Promet sam se odlučio jer sam uvijek volio saobrćaj/promet i sve što je vezano za njega. Studiranje na CEPS-u mi je bilo najljepše doba mog školovanja. Ljubazno osoblje kao i profesori koji su spremni ponuditi pomoć 0-24h su opravdali Vašeg slogan da je „Student uvijek na prvom mjestu“.

CEPS: Koje su prednosti Vašeg obrazovanja i znanja stečenog na CEPS-u za Vaš posao?

Muhamed KARIĆ: Prednosti obrazovanja su sto smo se bavili konkretnim stvarima koje su nam potrebne za posao kao i to što smo imali puno praktičnih predavanja, što je u svakako pomoglo na poslu s kojim se svakodnevnom susrećem.

CEPS: Sa trenutnog gledišta, da li imate neku sugestiju da kvalitet obrazovanja na visokoškolskoj instituciji CEPS bude još bolji?

Muhamed KARIĆ: Moja sugestija je uvođenje što više studijskih posjeta kao bi se studnetni još bolje mogli snaći na budućim poslovima. Studijske posjete koje je moja generacija imala su bile jako zanimljive i korisne, imale su smisla, pa bi bilo dobro da se ova praksna nastavi u budućnosti.

CEPS: Da li biste željeli da pomognete unapređenju kvaliteta studija na Visokoj školi CEPS?

Muhamed KARIĆ: Naravno, tu sam studentima za bilo koji savjet ili pomoć.

CEPS: Da li možete dati neki savjet za buduće inžinjere Cestovnog prometa?

Muhamed KARIĆ: Budućim inžinjerima savjetujem da što više iskoriste znanje svojih profesora jer će im svaki savjet olakšati buduće izazove u karijeri. Ukoliko volite saobraćaj/promet upišite Cestovni promet na visokoškolskoj instituciji CEPS .

Zahvaljujemo se Muhamedu koji je nesebično s nama podijelio svoje iskustvo. Radujemo se nastavku saradnje naše visokoškosle ustanove i ostalih alumni predstavnika.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.