Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

CEPS KISELJAK I HEFT PRODUKCIJA: Saradnja na realizaciji igranog filma “Švedsko srce moje majke”

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 16.10.2020. u 10:05h

HEFT produkcija ove godine producira svoj četvrti igrani film i to “Švedsko srce moje majke” redatelja Adisa Bakrača i posljednji autorski scenario nagrađivanog pisca, pokojnog profesora Zilhada Ključanina. „Švedsko srce moje majke“ je univerzalna priča o ljudskim osjećanjima i tretira pitanje komunikacije, tog aktualnog fenomena koji nam uvijek izmiče. Priča o ljudima i domovini. O onima koji tragaju za domovinom, o onima kojima je domovina oteta ili su je napustili.

Ekipu film čine domaći u potpunosti domaći autori: producent Almir Šahinović, koproducent Slaven Kneztović, redatelj Adis Bakrač, scenario Zilhad Ključanin, kostimografija Marijela Margeta, šminka Vesna Trogrančić, Scenografija Vedran Hrustanović, a glumačke uloge su povjerene poznatim i nagrađivanim glumcima: Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, Armin Omerović, Miro Barnjak, Suada Ahmetašević i drugi.

Dvije scene u filmu „Aerodrom-carina Malme (Švedska) i „Crveni križ (Švedska)“ snimane su u prostorijama CEPS-a u Kiseljaku.

Film „Švedsko srce moje majke“ do sada je podržan od slijedećih institucija u BiH i inozemstvu: Fondacija za kinematografiju BiH, Ministarstvo za kulturu Kantona Sarajevo, Hrvatski audio-vuzalni centar (HAVC), AGICOA (Švicarska), RTVFBiH, Općina Kiseljak.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.