Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

RAZVOJ KARIJERE DIPLOMANATA CEPS-a: INTERVJU SA ANELOM AKŠAMOVIĆEM

False ✓ Promet False False False
Objavljeno 14.10.2020. u 07:45h

Rad u struci želja je svih diplomanata, a naš današnji sagovornik inžinjer cestovnog prometa će Vam ispričati koji je put do postizanja tog cilja.

CEPS: Možete li nam reći nešto o sebi?

Anel AKŠAMOVIĆ: Ja sam Anel Akšamović i rodom sam iz Fojnice gdje trenutno živim i radim. U istom mjestu sam završio osnovnu i srednju školu (gimnaziju), nakon čega sam izrazio želju za nastavkom svog obrazovanja. Oduvijek su me privlačili saobraćaj i komunikacije tako da je moja odluka o daljem školovanju bila sasvim jasna. Upisao sam saobraćaj na Visokoj školi „CEPS – Centar za poslovne studije“ i uspješno diplomirao. Nisam odlučio stati na tome, pa sam odmah nakon dodiplomskog studija nastavio svoje stručno usavršavanje, te sam položio ispit za licence predavača teoretske nastave i ispitivača teoretskog dijela ispita iz poznavanja propisa o bezbjednosti saobraćaja u Zenici. Trenutno sam zaposlen u Autoškoli „Kompas“ kao predavač teoretske nastave i instruktor vožnje.

CEPS: Koliko dugo ste čekali na prvo zaposlenje nakon završetka studija? Da li radite u struci? Kako Vam se sve to čini?

Anel AKŠAMOVIĆ: Nakon završetka studija sam pronašao posao u struci. Kao što sam već naveo, zaposlen sam u Autoškoli „Kompas“ i izuzetno sam zadovoljan i sretan što mogu da djelujem u polju za kojem sam od malih nogu pokazivao veliko interesovanje. Za mene je uvijek bilo važno da se čovjek opredijeli za zvanje koje voli i uz mnogo rada, truda i odricanja može napraviti velike rezultate. Svakako posao koji radim dosta je dinamičan i iziskuje mnogo strpljenja i energije, međutim zbog stečenog znanja i vještina u svome obrazovanju i školovanju, kao i moje ljubavi prema ovoj struci, definitno mogu reći da uživam u poslu koji obavljam.

CEPS: Šta nam možete reći o obrazovanju i zvanju koje ste stekli na na Visokoj školi CEPS? Da li je bilo odgovarajuće za Vaš posao kojim se sada bavite? Šta biste morali dodatno učiti?

Anel AKŠAMOVIĆ: Školovanje na CEPS-u mi je dosta pomoglo u mojoj poslovnoj karijeri, najviše zbog mnogobrojnih praksi koji smo imali. Kroz studij sam imao priliku biti dio stručno-edukativnih ekskurzija, preko kojih studenti mogu naučiti dosta teorijskih i praktičnih stvari, što je itekako važno za svakoga ko ima namjeru da gradi svoju karijeru u ovome polje. Profesori, kao i cijelo osoblje CEPS-a su kroz moje školovanje ostavili pozitivne utiske i zbog toga ovom prilikom svim zainteresovanim ljudima prenosim tople preporuke.

CEPS: Da li biste željeli da pomognete unapređenju kvaliteta studija na CEPS-u? Ako da, kako?

Anel AKŠAMOVIĆ: Naravno. Svakako da sam tu za studente kojima je potrebna bilo kakva pomoć, pogotovo kada su u pitanju savjeti, jer treba da zajedno radimo na obrazovanju i pomažemo jedni drugima.

CEPS: Da li možete dati neki savjet za buduće inžinjere cestovnog prometa?

Anel AKŠAMOVIĆ: Obrazovanje je ključ uspjeha. To je najvažnija poruka za sve nas. Za mene je jako važno da se čovjek obrazuje i školuje u oblasti koje voli i rezultati definitvno neće izostati.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.