Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

POZIV ZA STRUČNU PRAKSU I PRIPRAVNIČKI STAŽ U NJEMAČKOJ

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 14.10.2020. u 07:43h

The Internship Programme of German Business nudi priliku za 75 mladih profesionalaca da steknu praktično iskustvo kroz praksu i pripravnički staž u kompanijama u Njemačkoj. Praksa traje 3-6 mjeseci.

Pravo prijave imaju mladi diplomci koji su diplomirali nakon 1. januara 2020. godine. Ovo se odnosi na studente koji su studirali u oblasti poslovne ekonomije, energetike, informacijskih tehnologija i saobraćaja. Podnositelji zahtjeva ne bi trebali biti stariji od 29 godina u trenutku slanja prijave. Potrebno je vrlo dobro znanje engleskog jezika, a njemački jezik je dodatna prednost.

Ovaj program pokriva troškove smještaja i zdravstvenog osiguranja. Kompanije ili direktno snose troškove ili pripravnicima plaćaju dovoljnu mjesečnu naknadu. Troškovi variraju ovisno o gradu. Mjesečne naknade su od 550 EUR i one su dovoljne za pokrivanje svih preostalih životnih troškova tokom boravka u Njemačkoj. Također, ovim programom pokrivena je i avionska karta za Njemačku i povratak kući, uvodna sedmica u Berlinu, karte za transport od mjesta prebivališta u Njemačkoj do radnog mjesta, karte do aerodroma pri povratku kući, do 200 EUR za kurs njemačkog jezika tokom prakse, a viza je besplatna.

Postupak prijave podijeljen je u tri dijela:

  • internetska (online) prijava na engleskom ili njemačkom jeziku (oktobar - novembar)

  • uživo intervju u decembru u Sarajevu (decembar - februar)

  • i odabir kandidata od strane kompanije (mart - maj)

Kandidati se prijavljuju za praksu u odgovarajućim poljima studija, a ne za određene pozicije ili kompanije. Internetsku (online) prijavu je potrebno izvršiti najkasnije do 16. novembra 2020. do 23:59 sati. Praksa počinje 1.7.2021.

Za detaljan opis procedure u vezi prijave, a i više informacija o samom pozivu možete pogledati na linku: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/applicants/ .

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.