Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

RAZVOJ KARIJERE DIPLOMANATA CEPS-a: INTERVJU SA ADIEM ŠUKMANOM

False ✓ Promet False False False
Objavljeno 30.7.2020. u 10:44h

U svrhu poboljšanja kvalitete visokog obrazovanja, Visoka škola „CEPS - Centar za poslovne studije“ Kiseljak redovno vodi brigu o svojim alumni članovima i njihovom razvoju karijere nakon završetka studija. Rad u struci želja je svih diplomanata, a kako to izgleda za jednog inžinjera cestovnog prometa možete pročitati u današnjem intervjuu.

CEPS: Možete li nam reći nešto o sebi?

Adi ŠUKMAN: Rođen sam 19.02.1995 godine. Završio sam srednju školu u Hadžićima, Gimnazija matematičko-informatički smjer. Po završetku srednje škole znao sam da želim biti saobraćajni inžinjer i tako sam se odlučio za te studije. Trenutno sam zaposlen na stanici tehničkog pregleda „Testing Centar“ u Hadžićima kao voditelj stanice.

CEPS: Koliko dugo ste čekali na prvo zaposlenje nakon završetka studija? Da li radite u struci? Kako Vam se sve to čini?

Adi ŠUKMAN: Čekao sam malo manje od godinu dana, tačno za vrijeme ove pandemije kada sam mislio da neće biti ništa konkretno, ukazala mi se prilika za posao u struci. Prezadovoljan sam i obučavam se svakim danom sve više.

CEPS: Šta nam možete reći o obrazovanju i zvanju koje ste stekli na CEPS-u? Da li je bilo odgovarajuće za Vaš posao kojim se sada bavite? Šta biste morali dodatno učiti?

Adi ŠUKMAN: Pohađanje studija na CEPS-u mi je jako pomoglo za trenutni posao koji radim. Bilo je dosta predmeta koji su mi pomogli da se pripremim za ovaj posao, kao što su: sigurnost u saobraćaju, infrastruktura u cestovnom saobraćaju, cestovna vozila, saobraćajno pravo itd.

Kao voditelj stanice moj posao se sastoji od zakonskih i podzakonskih propisa, izvještavanje nadležnih tijela o neispravnosti vozila, stručno usavršavanje kontrolora, evidencija tehničkih pregleda, i mnogo drugih stvari.

CEPS: Zašto ste se odlučili za studijski program Saobraćaj i kako je ukratko izgledao vaš put obrazovanja?

Adi ŠUKMAN: Za ovaj program sam se odlučio iz razloga zato što sam od malena bio povezan sa ovom vrstom posla. Odrastanje uz saobraćajnog inženjera koji je svoju ljubav prema poslu prenio na mene, odlučio sam se za studije Saobraćaja. Također sam smatrao da je saobraćaj grana privrede koja ima perspektivu i grana bez koje se ne može zamisliti budućnost.

CEPS: Da li biste željeli da pomognete unapređenju kvaliteta studija na CEPS-u?Ako da, kako?

Adi ŠUKMAN: Naravno. Spreman sam da pomognem. Posjedujem literaturu koju sam koristio tokom školovanja.

CEPS: Da li možete dati neki savjet za buduće inženjere Cestovnog saobraćaja?

Adi ŠUKMAN:

Moj savjet je da probaju iskoristiti maksimalno od onoga što im se nudi, da redovno pohađaju nastavu jer CEPS  posjeduje kvalitetne profesore, od kojih se mnogo može naučiti.

Cestovni saobraćaj je dosta povezan sa modernom tehnologijom, tako da je moj savjet da ko voli saobraćaj upiše ove studije, jer nikad nije isto, sve napreduje i da uz saradnju profesora može dovesti do unapređenja saobraćaja.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.