Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

Erasmus iskustvo studenta CEPS-a u Češkoj Republici na Škoda Auto univerzitetu

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 9.7.2020. u 09:15h

Student Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ Kiseljak, Malik Šenderović, prethodni semestar boravio je na međunarodnoj razmjeni u Češkoj Republici, na partnerskom univerzitetu „Škoda Auto University“. U nastavku Vam prenosimo iskustvo studenta sa međunarodne razmjene:

„Po dolasku grad Mlada Boleslav dočekala me koordinatorica Barbora koja mi je pokazala smještaj koji je bio u blizni samog Univerziteta. Nakon par dana, kada su i drugi studenti stigli, imali smo organizovan obilazak škodinog muzeja kao i same fabrike. Što se tiče fabrike, obišli smo dva njena dijela.

Zatim, 20.02.2020. godine,  prije početka semestra smo imali obilazak same zgrade Univerziteta. Tu smo se upoznali sa nama bitnim stvarima, odnosno, učionicama i određenim mjestima za kopiranje i printanje nastavnih materijala kao i same biblioteke. Erasmus+ studenti su bili odvojeni od čeških studenata. U vrijeme kada sam ja bio tamo također su bili studenti iz Italije, Rusije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije i ostalih zemalja svijeta. Također, imali smo i jedno zajedničko druženje gdje su bili svi studenti koji su na razmjeni.

U planu je bilo još mnogih druženja, ali zbog koronavirusa to nije bilo moguće. Kada smo bili u izolaciji i kada se koronavirus počeo da širi svi profesori su nam izašli u susret znajući da smo sami „zarobljeni“ u tuđoj zemlji. Nastava se održavala preko Microsoft teams aplikacije i sve je bilo kao da smo na Univerzitetu. Što se tiče same Češke Republike prije koronavirusa, obilazio sam par gradova, kao što su Liberec i Prag, a za vrijeme koronavirusa pretežno sam bio u Mladoj Boleslav gdje sam upoznao znamenitosti samoga grada. Sve u svemu bilo je jedno novo iskustvo, malo čudno zbog koronavirusa, ali su nam profesori i naša koordinatorica Barbora olakšali boravak u Češkoj Republici.“

 

 

#erasmusplus #CEPS #češkarepublika #škodaautouniversity #postanidiozajedničkepriče #studentjeuvijeknaprvommjestu

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.