Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak
eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi
+387 30 875 208; +387 30 875 221

NAUČNA SARADNJA I MEVLANA PROTOKOL SA „ALANYA ALAADDIN KEYKUBAT UNIVERZITETOM”

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 4.11.2019. u 10:21h

Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ potpisala je međunarodni sporazum o saradnji sa „Alanya Alaaddin Keykubat Univerzitetom” iz Turske. Sporazumom je obuhvaćena saradnja u oblasti razmjene studenata i nastavnog osoblja, razmjene publikacija u naučnim poljima od interesa, te razvijanje zajedničkih edukacijskih programa iz različitih oblasti. 

Također, sa navedenom institucijom potpisan je „Mevlana protokol o mobilnosti nastavnika i studenata“. Program razmjene Mevlana ima za cilj poboljšati razmjenu studenata i nastavnog osoblja između turskih univerziteta i visokoškolskih ustanova u drugim zemljama. Za razliku od ostalih programa razmjene, program razmjene Mevlana uključuje sve visokoškolske ustanove u svijetu, bez obzira na njihovu regiju.

Alanya Alaaddin Keykubat Univerzitet (ALKU) osnovan je 2015. godine kao državni univerzitet u Alanyi, te broji osam fakulteta (poslovno inženjerstvo, medicina, obrazovanje, turizam, sportske nauke, zdravstvene nauke, stomatologija) i preko 8000 studenata. Više informacija o navedenoj instituciji možete pronaći na web adresi: http://www.alanya.edu.tr/

Novosti

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... >