Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

NA VISOKOJ ŠKOLI CEPS KISELJAK ODRŽANA 1. MEĐNUARODNA SEDMICA OSOBLJA

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 29.6.2024. u 11:34h

U periodu od 3.6-7.6.2024. godine, na Visokoj školi „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak održana je 1. Međunarodna sedmica osoblja. Ovaj događaj okupio je nastavno i administrativno osoblje iz različitih visokoškolskih ustanova iz Španije, Poljske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su putem ERASMUS+ mobilnosti stigli na Visoku školu CEPS. Tema događaja bila je "Želimo biti održiva pametna visokoškolska ustanova".

Prvog dana učesnici su predstavili svoje institucije i podijelili dobre prakse. Uvodno predavanje o Visokoj školi CEPS Kiseljak održao je Pred. VŠ Stjepan Stanić, dok je Prof. VŠ Nermin Palić, voditelj međunarodne saradnje, upoznao prisutne s radom Centra za održivost i klimatske promjene, kao i s međunarodnom saradnjom na CEPS-u.

Drugog dana održana su predavanja i interaktivne radionice. Voditelj studijskog programa Informacijskih tehnologija, Pred. Samir Ščetić, održao je predavanje o pametnim univerzitetima. Prof. VŠ Nermin Palić je tokom svoje prezentacije govorio je o održivosti u visokom obrazovanju, nakon čega je održao radionicu "Integracija održivosti u nastavne prakse" i "Izrada plana zelene nastavne lekcije i ishoda učenja" u kojoj su učestvovali svi prisutni.

Trećeg dana, nakon upoznavanja prisutnih s EU projektima 1FUTURE i GROWTH, u kojima je Visoka škola CEPS Kiseljak partner, te dosadašnjim dostignućima, učesnici su posjetili kompaniju Sarajevski kiseljak d.o.o. gdje su mogli vidjeti način poslovanja i neke od održivih praksi koje provode. Sarajevski kiseljak jedan je od vodećih proizvođača prirodnih mineralnih voda i osvježavajućih pića u Bosni i Hercegovini.

Posljednja dva dana učesnici su prisustvovali Međunarodnoj ljetnoj školi koju je organizovala Visoka škola CEPS.

Na kraju možemo istaći da je 1. Međunarodna sedmica osoblja na CEPS-u bila je značajan događaj koji je potaknuo saradnju, razmjenu znanja i promicanje održivih praksi u visokom obrazovanju. Posebno zadovoljstvo istakli su učesnici, a jedno od kolega iz Španije prenosimo u cjelosti u nastavku:

Vrlo sam zahvalan CEPS-u na njihovom toplom i pažljivom dočeku. Prilika da učestvujem u aktivnostima koje je organizovala Visoka škola, kako onima vezanim za održivost i koncept pametnih univerziteta, tako i aktivnostima provedenim na Dan zaštite okoliša, bila je zaista zanimljiva i korisna. Mogli smo vidjeti da CEPS ima moderne kapacitete u vrlo dobrom stanju, kao i vrlo dobro organizovan profesionalni tim. Još jednom bih istaknuo potpuno otvoren i gostoljubiv stav voditelja Ureda za međunarodne odnose i razvoj karijere, Profesora Nermina Palića, i cijelog njegovog tima saradnika. Također, želio bih naglasiti da sam imao priliku otkriti zaista prekrasnu zemlju s glavnim gradom Sarajevom, koji je šarmantan i pun draži, te ljude koji su istinski gostoljubivi. Bez sumnje, Bosna je zemlja s velikim perspektivama za budućnost.“ – izjavio je profesor Jose Segovia Valiante iz visokoškolske ustanove IES Gregorio Prieto.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.