Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ERASMUS ISKUSTVO STUDENTICA CEPS-A NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI NA ALTINBAŞ UNIVERZITETU U TURSKOJ

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 25.6.2020. u 10:31h

Studentice Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ Kiseljak, Senada Gabeljić, Maida Šabić i Dženana Alikadić, trenutno borave na međunarodnoj razmjeni u Turskoj, na partnerskoj instituciji Altinbaş University Istanbul. Studentice će ukupno boraviti pet mjeseci. Njihovo iskustvo je sljedeće:

„Prije svega želimo da se zahvalimo CEPS-u što nam je omogućio jedno ovako iskustvo, koje ćemo sigurno pamtiti život cijeli. Prva sedmica nakon našeg dolaska je bila prelijepa. Naši domaćini su se maksimalno potrdudili da nam ispune svaki trenutak i da ovu razmjenu učine jednim od ljepših trenutaka u našim životima. U prilogu Vam dostavljamo par slika sa naših zajedničkih druženja odnosno sa naše "internacionalne večere", obilaska Istanbula i tradicionalnog doručka. Iako nam je ova novonastala situacija dosta toga uskratila i doslovno rečeno vezala nas za kuću, naši domaćini odnosno studenti sa Altinbaş Univerziteta su se potrudili da nam ne bude dosadno, te su organizovali i "online druženja" gdje smo imali čak i časove plesa.

Svakom studentu bih definitivno preporučile da se prijave na neku od sljedećih razmjena, jer studentska razmjena Vam zaista donosi samo pozitivne stvari, nova znanja, mnogo novih prijatelja, priliku za upoznavanje drugih kultura, novi grad, prilika da zapravno shvatite koliko ste samostalna osoba i još mnogo toga, dobrog. Pored svega ovog naravno tu je i onaj i glavni razlog zbog kojeg smo došle, Altinbaş Univerzitet i sticanje novih znanja i vještina. Zaista sve pohvale idu za profesore koji su uvijek imali strpljenja za nas sve i koji su se trudili da nam na najbolji mogući način prenesu svoje znanje koliko god im je to "online" način predavanja omogućio.

Naš savjet svim studentima CEPS-a je da se u što većem broju odazivaju na Erasmus + razmjene. Ovo je jako lijepo iskustvo za sve nas. Upoznajete jedni druge, stičete nova znanja i iskustva i što je najbitnije od svega, imate podršku Erasmus ureda naše Visoke škole.

#erasmusplus #ceps #turska #altinbaş #postanidiozajedničkepriče

 

 

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.