Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

RAZVOJ KARIJERE DIPLOMANATA CEPS-a: INTERVJU SA ZIJADOM HINDIĆEM

False False False ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara False
Objavljeno 9.4.2020. u 10:24h

Visoka škola „CEPS - Centar za poslovne studije“ Kiseljak kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete visokog obrazovanja, te vodi brigu o svojim alumni članovima i njihovom razvoju karijere nakon završetka studija. Ovaj put, svoju priču, tokom i nakon završetka studija na CEPS-u, s nama će podijeliti BA Zijad Hindić, ing. zaštite na radu.

Cilj ovog intervjua je praćenje kretanja diplomiranih studenata i njihov razvoj karijere. Također, na ovaj način želimo isticati pozitivne primjere, prezentovati rad naše institucije i rad naših studenata, te dati savjete budućim diplomantima koji završavaju studije na CEPS-u.

CEPS: Možete li nam reći nešto o sebi?

Zijad HINDIĆ: Zovem se Zijad Hindić, dolazim iz Jablanice. Osnovnu školu sam završio u Jablanici. Srednju elektrotehničku školu sam završio u Mostaru 2009. godine. Poslije srednje škole upisujem Mašinski fakultet, također u Mostaru na odsjeku Zaštita na radu. Nakon tri školske godine provedene na Mašinskom fakultetu, a zbog okolnosti u kojima se Mašinski fakultet našao, tačnije odsjek Zaštita na radu, napuštam taj fakultet i upisujem se na Visoku školu „CEPS-Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku, odsjek Zaštita na radu, na kojem stičem zvanje Bachelor-Inženjer Zaštite na radu. Zaposlen sam u firmi ZT Tehnozaštita d.o.o. Sarajevo.

CEPS : Koliko dugo ste čekali na prvo zaposlenje nakon završetka studija? Da li radite u struci? Kako Vam se sve to čini?  

Zijad HINDIĆ: Sticajem okolnosti, dobio sam ponudu za posao u toku školovanja, pa sam iskoristio  mogućnost vanrednog studiranja i redovnog posla. U firmi gdje sam zaposlen obavljam poslove inženjera zaštite na radu. Kroz svo školovanje što se tiče zaštite na radu gdje sam učio teoretski dio, na poslu sam sve to primjenio u praksi, tako da sam više nego zadovoljan što mi se ostvarila prilika da obavljam posao za koji sam se školovao i stekao potrebno znanje i vještine.

CEPS: Šta nam možete reći o obrazovanju i zvanju koje ste stekli na na Visokoj školi CEPS? Da li je bilo odgovarajuće za Vaš posao kojim se sada bavite? Šta biste morali dodatno učiti?

Zijad HINDIĆ: Imao sam sreću što sam prije završetka školovanja dobio ponudu za posao, koju naravno nisam smio propustiti. Na Visokoj školi CEPS sam stekao određene vještine i korisno znanje, koje sam kasnije primjenio u praksi na radnom mjestu.

CEPS: Zašto ste se odlučili za studijski program Zaštita na radu i zaštita od požara i kako je ukratko izgledao vaš put obrazovanja?

Zijad HINDIĆ: Za ovaj smjer sam odlučio iz razloga sto se malo ko bavi Zaštitom na radu i zaštitom uopšte. S obzirom da se zaštita na radu prelama sa ostalim strukama kao što su elektro, mašinstvo, građevinarstvo i neke druge oblasti, mene je to potaklo da se više uključim u program zaštite, gdje sam naravno i stekao zavidna znanja iz prije navedenih oblasti.

CEPS: Koje su prednosti Vašeg obrazovanja i znanja stečenog na CEPS-u za Vaš posao?

Zijad HINDIĆ: Prednosti su velike. Mi na CEPS-u smo kroz teoretsko znanje i vježbe stekli kvalitetnu podlogu i osnovu za nastavak, tj. da primjenimo to na svojim radnim mjestima. Ja sam vrlo zadovoljan stručnim nastavnim kadrom kod koga sam slušao i polagao predmetnu nastavu.

CEPS: Da li biste željeli da pomognete unapređenju kvaliteta studija na Visokoj školi CEPS? Ako da, kako?

Zijad HINDIĆ: Na raspolaganje dajem sve ono u čemu bi ja mogao doprinjeti budućim generacijama koje budu sticale znaje na Viskoj školi CEPS, a to su: stručni savjeti, razmjena literature i svega onoga što student može zatrebati.

CEPS: Da li možete dati neki savjet za buduće inžinjere Zaštite na radu?

Zijad HINDIĆ: Savjetujem da uzmu ono znanje koje im se nudi, jer sigurno će doći i njihovo vrijeme kada će to znanje moći da iskoriste na najbolji način u svom poslu.

BA Zijad Hindić, ing. zaštite na radu (CEPS)

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.