Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

OPREMLJEN KABINET ZA ZAŠTITU OD POŽARA

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 2.12.2019. u 10:06h

Na Visokoj školi CEPS – Centar za poslovne studije uspješno je opremljen kabinet za praktičnu nastavu iz oblasti zaštite od požara. Cjelokupnu opremu darivao je Fahri FRLJ, diplomirani student na studijskom smjeru Zaštite od požara koji je svoje znanje i zvanje stekao na CEPS-u. Fahri je član alumni asocijacije CEPS-a, te je na ovaj način želio da se zahvali na teoretskom i praktičnom znanju koje je stekao na našoj instituciji.

Oprema koju je donirao i koja je sada dostupna u učionici studentima CEPS-a je: interventna lična oprema vatrogasca, optički detektori dima, termalni detektori dima, ionizirajući detektori, detektor za zemni gas, detektor za ugljen momoksid, adresabilna vatrodojavna cetntrala, sprej zatestiranje detektora, ručni javljači požara, video nadzor, snimač i kamere, kombinovana alarmna centrala paradox, detektor loma stakla, detektor pokreta, tastatura, unutarnja sirena sa bljeskalicom, nužna rasvjeta, nastavak za podzemni hidrant, hidrantsko crijevo i mlaznica, ABC ključ, Bonpet ampula, Aparata S50, aparat S9 sa aktivnim pritiskom , aparatat S6 sa ampulom CO2, aparat HL-3 sa Halonom 1211 i protivpožarne ekspanzacione trake.

CEPS je ponosan na svoje diplomante i s pravom može istaći da daje značajan udio u poboljšanju sigurnosti i zaštite radnika u raznim područjima ljudske djelatnosti u Bosni i Hercegovini.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.