Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

STUDENTSKE KONFERENCIJE – „IT SADASNJOŠT I BUDUĆNOST“

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 24.5.2019. u 09:00h

Dana 22.05.2019. godine u prostorijama Visoke škole CEPS-Centar za poslovne studije održana je studentska konferencija za studijski program Informacijski sistemi i tehnologije. Tema je bila „IT sadasnjošt i budućnost“. Tokom konferencije, prezentovane su aktuelne teme u polju informacionih tehnologija.

Cilj studentske konferencije bio je okupljanje studenata i nastavnika iz oblasti informacionih tehnologija u svrhu popularizacije nauke i njihove lične i kolektivne afirmacije. Jedinstveni program kombinovao je prezentacije odgovarajućih dostignuća u navedenim oblastima, interaktivne diskusije i druge vidove interpersonalne razmjene iskustava.

U zaključku je istaknuto da je IT industrija jedna od najbržerastućih industrija u svijetu i da budućnost donosi izazove sa kojima se možda ranije nismo susretali. Kako bi rješili ovaj problem morali bismo razmišljati izvan dosadašnjih okvira, u cilju pronalaženja što boljih rješenja. Primjena informacijski tehnologija u potpunosti može donijeti mnoge prednosti, kao što su: automatizaciju poslovanja, uštede troškova u  svim sferama života i efikasnijem obavlajnju radnih zadataka.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.