Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

JAČANJE OBRAZOVANJA O ODRŽIVOSTI: AKTIVNOSTI CEPS-a U 1FUTURE PROJEKTU

False False False False False
Objavljeno 14.9.2024. u 10:10h

Visoka škola „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak, kao partner u 1FUTURE projektu, ulazi u svoju drugu godinu. Ova inicijativa za izgradnju kapaciteta, sufinansirana od strane Evropske komisije, fokusira se na rješavanje problema klimatskih promjena i održivosti na Zapadnom Balkanu integracijom ciljeva Green Deal-a u sisteme visokog obrazovanja. Cilj projekta je jačanje regionalnih kapaciteta, pomažući visokoškolskim ustanovama da usvoje holističke pristupe zaštiti okoliša, klimatskoj otpornosti i održivom razvoju.

Jedan od ključnih fokusa projekta je razvoj infrastrukture unutar Radnog paketa 3. Ovo uključuje nabavku opreme, kao i uspostavljanje radnog prostora za Centar za klimu i održivost (KHCS). Različiti aspekti, poput istraživačkih potreba, virtualne mobilnosti i razvoja biblioteka, uzeti su u obzir kako bi infrastruktura podržavala akademske i praktične klimatske inicijative.

U svrhu razvoja biblioteke unutar KHCS, partneri na projektu sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Albaniji, Eberswalde University for Sustainable Development i Università Iuav iz Venecije velikodušno su poklonili knjige o klimatskim promjenama, održivosti, prostornom planiranju i upravljanju rizicima, čime će obogatiti akademske resurse naše institucije.

Ovo je posebno značajno jer smo nedavno obilježili Međunarodni dan pismenosti, potvrđujući našu posvećenost dijeljenju znanja i obrazovnom razvoju.

Visoka škola CEPS raduje se novim aktivnostima u okviru 1FUTURE projekta i ostaje posvećena promovisanju održivih praksi u obrazovanju i šire.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.