Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ERASMUS+ PROFESORSKE MOBILNOSTI NA VISOKOJ ŠKOLI „CEPS-CENTAR ZA POSLOVNE STUDIJE“ KISELJAK U DECEMBRU/PROSINCU 2022. GODINE

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 21.12.2022. u 13:45h

Tokom decembra 2022. Godine na Visokoj školi „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak je implementirano pet mobilnosti profesora u skolpu ERASMUS+ projekata razmjene osoblja.

U periodu od 05.12-09.12.2022. godine Visoku školu CEPS posjetili su nastavnici Dorotea Milas, Sanja Rocco i Želka Zavišić sa Poslovnog Veleučilišta Zagreb i nastavnik Sinan Ozgan sa Altinbaš Univerziteta iz Istanbula. Ovo su ujedno bile i prve dolazne mobilnost osoblja u akademskoj 2022-2023 godini. Održani su sastanci pri čemu se razgovaralo o budućim planovima saradnje, pa i van okvira ERASMUS+ projekata. Nastavnice iz Zagreba su prenijele utiske studenata CEPS-a koji su trenutno na ERASMUS razmjeni na Poslovnom Veleučilištu Zagreb. Profesor Ozgan je održao kratku prezentaciju o načinu i uslovima studiranja na Altinbas Univerzitetu, u svrhu boljeg informisanja studenata CEPS-a koji se odluče na razmjenu putem ERASMUS+ mobilnosti. Također predstavio je i mogućnosti nastavka studija na 2. ciklusu.

Nakon toga, Voditelj ureda za međunarodnu saradnju dr.sc. Nermin Palić je posjetio Veleučilište Baltazar Zaprešić. Tokom boravka održao je sastanke sa uredom za međunarodnu saradnju o budućim koracima razvoja saradnje ove dvije institucije. Uručen je i poziv za učešće studenata Veleučilišta na narednoj međunarodnoj studentskoj konferenciji. Također, razgovaralo se o pristupanju Visoke škole CEPS u Balkan Universities Association, prilikom čega će joj punu podršku pružiti Veleučilište Baltazar kao punopravni član ove asocijacije.

Ovim posjetama, Ured za međunarodnu saradnju Visoke škole CEPS najavljuje nastavak uspješnog poslovanja koji je prikazao i tokom protekle akademske godine.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.