Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

IMPLEMENTIRANA ERASMUS+ RAZMJENA STUDENATA SA POSLOVNIM VELEUČILIŠTEM ZAGREB IZ REPUBLIKE HRVATSKE

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 13.9.2022. u 10:00h

Studentica Nikolina Karivan i Ivica Ivanika su tokom ljetnog semestra 2921/2022 godine putem ERASMUS+ razmjene studenata boravila na Poslovnom veleučilištu Zagreb, na kom su pohađali predmete utvrđene ugovorom o učenju.

ERASMUS+ iskustvo studentice Nikoline prenosimo u nastavku.

Potaknuta pozitivnim iskustvom svojih kolega odlučila sam se na taj korak tek na 3. godini , te bih svakome preporučila da iskoriste tu priliku za vrijeme studiranja.

Iako se cijela procedura prikupljanja i slanja dokumenata čini mukotrpnom, sve se lako rješava uz pomoć ljubaznih i susretljivih zaposlenika Ureda za međunarodnu suradnju. Za vrijeme razmjene boravila sam nedaleko od centra grada. Erasmus+ razmjena je bila sa Poslovnim veleučilistem Zagreb, gdje sam stekla nova znanja, upoznala nove kolege i profesore. To je veleučiliste koje nudi veliki broj kolegija pa sam imala priliku pohađati jako zanimljive kolegije. Profesori su imali razumijevanja za studente koji dolaze preko Erasmus + programa. Bili su nam na raspolaganju kako bi pojasnili nejasnoće, te nam pomogli da se uklopimo sa ostatkom studenata. Kazališne predstave, koncerti i glazbena događanja, kulturna i tradicionalna događanja, razne izložbe, sportska događanja mali su samo dio za prekratki semestar na razmjeni .

Sama činjenica da su se ljudi iz različitih dijelova svijeta našli na istom mjestu u isto vrijeme je dovoljno jaka poveznica za stvoriti iskrena prijateljstva.

Često kažem da mi je Erasmus+ iskustvo bilo vrhunac života i da ne znam hoću li ikada biti tako sretna kao što sam bila tamo, jer drugačije zaista ne znam kako bih to opisala. Takav osjećaj slobode, gdje je svaki dan drugačiji, gdje nikad ne znaš što će ti se dogoditi niti koga ćeš upoznati je zaista predivan.

Nije bitno gdje ste sada, u kojoj situaciji ili koje isprike imate za ne otići, znajte da Erasmus+ je najljepše životno iskustvo koje se može dobiti u studentskim danima i šteta je ne iskoristiti ga. Idite, putujte, probajte sve što ste ikada htjeli, upoznajte sebe i vratite se kao bolja osoba – život je prekratak za išta drugo.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.