Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

IMPLEMENTACIJA ERASMUS+ NASTAVNIČKE RAZMJENE NA INSTITUCIJI „UNIVERSIDAD DE LEON“ U LEONU (ŠPANIJA)

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 11.5.2022. u 12:04h

U okviru implementacije ERASMUS+ Staff Mobility projekta, Pred. VŠ Suzana Plejić, Pred. VŠ Ana Barbić i Pred. VŠ Valentina Vidović, predavačice Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ su boravile na instituciji „Universidad de Leon“ u Leonu u Španiji u vremenskom intervalu od 06.05.2022. – 06. 05. 2022. Tijekom boravka prisustvovale su „I WEEK 2022: International Week Unileon“ – Međunarodnom tjednu ULE (Universidad de Leon) zajedno sa više od 60 profesora i nastavnog osoblja iz cijelog svijeta.

Sudjelovale su u različitim aktivnostima, koje su uključivale tečaj španjolskoj jezika, treninge iz oblasti marketinga pod temom „Uloga društvenih mreža u izbornim kampanjama“ održanog od strane profesora Peter-a Smuk sa univerziteta Javne uprave u Budimpešti.

Osim marketinga, predavačice su stekle iskustva i nova znanja iz područja logistike gdje su imale priliku slušati predavanje uvaženog profesora Jerzy Korczak s Internacionalnog univerziteta logistike i prometa u Wroclaw-u. U sklopu International Week-a organiziran je i odlazak u podružnicu Universidad de Leon, koja se nalazi u historijski bogatom gradu Ponfferada. Također, održani su sastanci sa različitim službama i predstavnicima  institucije domaćina, a sve u svrhu što bolje i uspješnije buduće saradnje. Jedan od ciljeva mobilnosti je bio razvijanje mogućnosti za dalju profesorsku i studentsku razmjenu.

Pred. VŠ Ana Barbić je predstavila Visoku školu „CEPS – Centar za poslovne studije“ nastavnom osoblju na partnerskoj instituciji Universidad de Leon i ostalim učesnicima International Week-a iz cijele Europe.

Pored toga, nastavnice su posjetile i studente Visoke škole CEPS Irfana Babića i Amila Aganovića, koji su trenutno na razmjeni na Universidad de Leon.

https://www.unileon.es/noticias/la-delegacion-de-la-international-week-unileon-se-desplaza-a-ponferrada

https://www.unileon.es/noticias/mas-de-60-personas-de-todo-el-mundo-participan-en-la-semana-internacional-de-la-ule

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.