Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ERASMUS ISKUSTVO STUDENTICE CEPS-A NA MEĐUNARODNOJ STRUČNOJ PRAKSI U ŠKODA AUTO KOMPANIJI

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 22.7.2020. u 14:22h

Studentica Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ Kiseljak, Anida Kamenčić, jedna je od dva studenta CEPS-a koji trenutno obavljaju međunarodnu stručnu praksu u renomiranoj kompaniji ŠKODA AUTO. Anida Kamenčić radi u Češkoj Republici od februara ove godine, te će boraviti do kraja mjeseca jula. U nastavku Vam prenosimo iskustvo studentice iz Češke Republike:

„Praksa u Škoda Auto a.s koje sam stekla u proteklih šest mjeseci za mene predstavlja jedan od najvećih izazova, ali i iskustava u životu. Nakon objavljenog konkursa na stranici CEPS-a aplicirala sam za stručnu praksu u Škoda Auto. Nakon više obavljenih intervjua i zadataka koje sam morala proći praksa mi je odobrena u proizvodom menadžmentu, gdje radim sa timom stručnih ljudi i sudjelujem u svakodnevnim zadacima.

Proizvodnja je smještena u jednom malom gradu nedaleko od Praga. Prednost života u Mladoj Boleslav je u tome što je grad na takvoj poziciji da je sve veoma blizu, a posebno Prag koji je udaljen nekih 50 km. U departmentu gdje trenutno radim proizvodi se Škoda Octavia, Karoq i novi Enyaq. Mogu reći da sam imala tu čast da posmatram kompletan proces proizvodnje prvog elektičnog auta koji je Škoda proizvela i koji još uvijek nije premijerno prezentiran. Za veoma kratak period sam stekla vještine i znanja koje danas upotrebljavam i već samostalno obavljam zadatke.

Kao praktikant u Škodi sam ostvarila odredene benefite. Uz Škoda karticu možemo ostvariti popuste u restoranu, muzeju kao i pristup kompletnoj organizaciji i proizvodnji. Ja se iskreno nadam i sigurna sam da će mi ovo iskustvo otvoriti mnoga vrata i biti od koristi u budućoj karijeri.“

 

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.