Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ERASMUS ISKUSTVO STUDENTA CEPS-A NA MEĐUNARODNOJ STRUČNOJ PRAKSI U ŠKODA AUTO KOMPANIJI

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 2.7.2020. u 08:09h

Student Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ Kiseljak, Sakib Turković, jedan je od dva studenta CEPS-a koji trenutno obavljaju međunarodnu stručnu praksu u renomiranoj kompaniji ŠKODA AUTO. Sakib Turković u Češkoj Republici boravi već četiri mjeseca, odnosno boraviti će do kraja sedmog mjeseca. U nastavku Vam prenosimo iskustvo studenta iz Češke Republike:

„Živim i radim u Mladoj Boleslav, gdje je smještena kompanija ŠKODA AUTO. Moj prvi dan je podrazumijevao "training day" gdje sam sa ostalim učesnicima ovog programa bolje upoznat sa pravilima i funkcionisanjem rada u ŠKODI. Isti dan dobio sam MF karticu za pristup u ŠKODU, pomoću koje se čekira ulazak na odjele. Zahvaljujući MF kartici imam mnoge benefite pri korištenju restorana i kioska koji se nalaze u kompaniji. Zbog sigurnosnih propisa moram nositi cipele "safety shoes".

Radim  u odjelu gdje se proizvode motori. Naziv mog odjela je "Machining parts of engine", što je pun pogodak za moj smjer jer obuhvata condition monitoring, service and maintance i logistics. Moja kancelarija se nalazi u centru odjela i iz nje se može direktno nadgledati rad mašina. S obzirom da  ja radim na relativno novoj proizvodnji blok motora, moj konkretan posao je mjerenje takt time mašina, pri čemu se mogu prepoznati potencijalni problemi i kvarovi, te praćenje proizvodnje blok motora, u smislu koliko ima dijelova ispravnih i onih sa greškom, te svakodnevno unošenje podataka u excel tabele i analiziranje istih. Želim da naglasim da mi je velika čast i zadovoljstvo što obavljam praksu u ŠKODI i siguran sam da će mi ova referenca puno pomoći u lakšem pronalaženju posla u budućnosti.“

#erasmusplus #ceps #češkarepublika #stručnapraksa #škodaauto #postanidiozajedničkepriče #studentjeuvijeknaprvommjestu

 

 

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.