Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

ODRŽANA IV MEĐUNARODNA STUDENTSKA KONFERENCIJA „OBRAZOVANJE ZA ODRŽIVI RAZVOJ“

✓ Poslovna ekonomija ✓ Promet ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara ✓ Sigurnosne studije
Objavljeno 2.6.2023. u 15:15h

Dana 01.06.2023. godine na Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru, održana je IV Međunarodna studentska konferencija pod nazivom „OBRAZOVANJE ZA ODRŽIVI RAZVOJ“. Organizatori konferencije su bili Visoka škola „CEPS-Centar za poslovne studije“ Kiseljak, Veleučilište u Bjelovaru (Hrvatska) i Visoka škola „Logos centar“ u Mostaru. Partner ove konferencije je bilo Poslovno veleučilište Zagreb (Hrvatska).

Tokom konferencije prezentovano je 32 studentska rada 60 autora/koautora, sa pet visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovačke i Sjeverne Makedonije.  Studenti su prezentovali svoja istraživanja u oblasti održivog razvoja, te aktivno sudjelovali u razmjeni mišljenja, sticanju novih znanja i kompetencija. Ovo je bila idealna prilika za popularizaciju nauke, lične i kolektivne afirmacije studenata, te promicanje ideje o održivom razvoju.

Prilikom konferencije prezentovani su i projekti Visoke škole CEPS Kiseljak na kojima je ova ustanova partner u sastavu dva konzorcija. Riječ je o projektima izgradnje kapacitete u okviru ERASMUS+ programa pod nazivima Greening Relevance in Operations in Western - Balkans Tertiary - Education Habitats (GROWTH) - ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-1 i jOiNEd For sUsTainability - bUilding climate REsilient communities in WB and EU (1FUTURE) - ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-2. Oba ova projekta imaju cilj podsticanje održivog razvoja, zelenih univerziteta i borbe protiv klimatskih promjena.

Studentske konferencije u organizaciji Visoke škole „CEPS - Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku se redovno održavaju od 2019. godine.

Nakon prezentovanih radova, diskusije i donešenih zaključaka, uručeni su i certifikati svim učesnicima studentske konferencije. Svi prezentovani radovi u punom opsegu će biti objavljeni u zborniku radova.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.