Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

STUDENTI STUDIJSKOG PROGRAMA „PROMET“ OBAVILI STRUČNO – EDUKATIVNU EKSKURZIJU

False ✓ Promet False False False
Objavljeno 31.5.2017. u 11:53h

Studenti preddiplomskog studija studijskog programa Promet Visoke skole "CEPS – Centar za poslovne studije“ Kiseljak su 25. i 26. svibnja 2017. godine u okviru nastavnih aktivnosti obavili studijsku stručno-edukativnu ekskurziju. U programu stručno-edukativne posjete studenti su imali priliku posjetiti:

  1. Lučku Upravu Rijeka i Luku Rijeka,
  2. Kontejnerski terminal u Luci Rijeka (Adriatic Gate Container Terminal),
  3. Međunarodnu zračnu luku Zagreb – dr. Franjo Tuđman (Novi terminal),
  4. ORYX centar za sigurnu vožnju Zagreb,
  5. ORYX asistenciju Zagreb,
  6. Fakultet promtnih znanosti Zagreb,
  7. Centar za vozila Hrvatske.

... U Luci Rijeka studenti su se upoznali s mehanizacijom i kapacitetima Luke gdje su imali priliku slušati stručna predavanja lučkog kapetana i posjetiti kontrolni toranj upravljanja cjelokupnim prometom u lučkom akvatoriju. 

... Nakon Luke Rijeka studenti su posjetili Kontejnerski terminal Adriatic Gate Container Terminal koji predstavlja zasebnu koncesionarsku (International Container Terminal Services Group Company) tvrtku iz Filipina u okviru Lučke uprave. Studenti su obišli postrojenja kontejnerskog terminala i upoznali se s organizacijom terminala i poslovima na njemu. Uz stručno vodstvo razgledali su kontejnerski terminal te imali priliku vidjeti pretovar kontejnera s broda na AGCT, kao i proces ostalih manipulacija i skladištenja kontejnera. 

... Zračna luka dr. Franjo Tuđman broji više od 2,7 milijuna putnika godišnje. Studenti su u okviru stručne posjete imali priliku obići kompletan novi putnički terminal za prihvat i otpremu putnika, sortirnicu, postrojenja za održavanje zračne luke, kontrolu prometa na zračnoj luci i poletno-slijetne kapacitete zračne luke. 

... ORYX Centar za sigurnu vožnju prvi je i jedini centar u Hrvatskoj vrhunski opremljen i specijaliziran za izvođenje treninga sigurne vožnje na posebnim modulima namijenjenim za vježbanje različitih tehnika vožnje. Za potrebe praktične edukacije Visoka skola "CEPS – Centar za poslovne studije“ Kiseljak je unajmila 4 automobila za poludnevni trening sigurne voznje gdje je svaki student obavio trening i isprobao svoje vozačke, psihofizicke i psihomotorne sposobnosti. Poslije treninga sigurne vožnje studenti su posjetili ORYX asistenciju gdje su se upoznali s opremom, poslovima i zadaćama same tvrtke i izazovima kojima počinje i završava svaki radni dan u ORYX asistenciji.

... Upriličena je i posjeta Fakultetu prometnih znanosti Sveučilista u Zagrebu gdje je studente dočekao i ugostio Prodekan za međunarodnu suradnju i upriličio predavanja o fakultetu, smjernicama razvoja Fakulteta i smjernicama za realizaciju međunarodne suradnje između dvaju visokoskolskih ustanova u okviru mobilnosti studenata.

... Studenti su posjetili tvrtku Centar za vozila Hrvatske koja od 1972. godine, kao stručna organizacija, organizira i stručno prati rad svih stanica za tehnički pregled vozila (STP) u Republici Hrvatskoj. Studenti su imali priliku prisustovati stručnim predavanjim o Centru za vozila Hrvatske, obići kapacitete tvrtke i upoznati se s poslovima koje tvrtka obavlja kao i izvršiti vježbu ispitivanja snage na putničkim vozilima u okviru STP. 

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.