Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak

Studentska posjeta „Termoelektrani Tuzla“

False False ✓ Energetika ✓ Zaštita na radu i zaštita od požara False
Objavljeno 23.5.2017. u 19:42h

Studenti Visoke škole „CEPS-Centar za poslovne studije“ iz Kiseljaka su 12.5.2017. godine posjetili  proizvodne pogone „Termoelektrane Tuzla“. Ova termoelektrana ima instaliranu snagu od 715 MW sa prosječnom godišnjom proizvodnjom električne energije oko 3100 GWh. Pored proizvodnje električne energije za potrebe EES, proizvodi i isporučuje: toplotnu energiju za sisteme daljinskog grijanja  gradova Tuzle i Lukavca, tehnološku paru za potrebe industrije i industrijsku vodu za bližu okolinu.

Studenti su imali priliku detaljno obići blok 6, vidjeti sisteme hlađenja, sisteme nadzora i kontrole i dr. Na praktičnim primjerima upoznali su se s radom ovog Javnog preduzeća, njegovim razvojem i današnjem proizvodnom statusu termoelektrane u okviru konzorcija Elektroprivrede Bosne i Hercegovine. Također, saznali su i planove razvoja za narednoi period, kao što je izgradnja zamjenskog bloka broj 7, ali i proširenje mreže za daljinsko snabdijevanje toplinom  još nekih općina  u TK.

Studijska posjeta je zasigurno obogatila i proširila stečena teoretska znanja studenata studijskog programa energetike i zaštite na radu i zaštite od požara.

Novosti

<< Prošla 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... Sljedeća >> 
Visoka škola "CEPS-Centar za poslovne studije" Kiseljak, Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak · 2020.